ARBEIDSMARKT (BSO) - 2de graad

Zorg en welzijn

2de graad ARBEIDSMARKT (B-STROOM)

3de/4de jaar

Dit zijn jouw troeven: je bent sociaalvoelend, je bent geïnteresseerd in wat mensen doen in hun dagelijkse leven, je droomt ervan om te werken met kinderen, zieken en bejaarden. Je ziet er niet tegenop om de handen uit de mouwen te steken of om af en toe een heerlijke maaltijd te bereiden. Kortom, je bent praktisch aangelegd en je hebt zin voor verantwoordelijkheid. Als je het tweede beroepsvoorbereidend leerjaar (BVL) hebt afgerond of als je uit Artistieke vorming, Sociale en technische vorming of Handel komt, dan heb je een goede basis om deze studierichting in de tweede graad te volgen.

Wat erna?

Na de tweede graad zorg en welzijn in onze school kan je binnen het studiegebied Verzorging verder studeren op onze school.

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Lessenrooster

Lessenpakket
1ste
2de
Basisvorming
12
12
Godsdienst/NC-Zedenleer/...
2
2
Project Algemene vakken
6
6
Lichamelijke opvoeding
2
2
Frans
2
2
Fundamenteel gedeelte Verzorging-Voeding
23
23
Plastische opvoeding
2
2
Muzikale opvoeding
1
1
Praktische en technische vakken huishoudkunde/gezinstechnieken
11
11
Praktische en technische vakken huishoudkunde/voeding
8
8
Totaal
35
35

Opleiding

In deze studierichting staat het vak Verzorging-voeding centraal. Het vak wordt geclusterd in blokken en vakoverschrijdend aangeboden. Je verwerft ondersteunende kennis en vaardigheden in de Indirecte zorg, dus in de maaltijdzorg, linnenzorg en interieurzorg. Het onderdeel Directe zorg houdt zich bezig met gezondheid en welzijn. Het luik Agogisch handelen concentreert zich op communicatie, levensloop, sociale interacties en welbevinden. Via expressie Muzikale en Plastische opvoeding leer je creatief handelen.

GO! onderwijs