BSO - 1ste graad

STEAM - MENS

BSO 1ste graad - 1ste/2de jaar

Binnenkort kiest u samen met uw zoon of dochter een nieuwe school. Een belangrijke beslissing, die gepaard gaat met veel vragen en twijfels.

Is het onderwijs wel van goede kwaliteit? Wat zijn de toekomstmogelijkheden? Welke doorstromingsmogelijkheden zijn er? Maar vooral: waar zal mijn kind zich goed voelen?

De zorg van uw kind staat centraal. Hij/zij moet zich hier goed voelen, want studeren is meer dan alleen leren. Naast het welbevinden streven wij door middel van innovatief onderwijs goede resultaten na. Het mooiste bewijs hiervan zijn de schitterende prestaties van onze oud-leerlingen in de universiteiten en hogescholen.

Onze begeleiding van uw kind start nu al. We bieden u deze info aan, die twijfels kan wegnemen en kan dienen als leidraad in de zoektocht naar een gepaste school. Hopelijk mogen wij uw zoon of dochter bij ons verwelkomen. Hieronder ziet u welke lessen uw zoon/dochter volgend schooljaar zal krijgen.

Toelatingsvoorwaarden:

 • je hebt geen getuigschrift basisonderwijs,
 • je hebt geen 6e leerjaar gevolgd en wordt ten laatste op 31 december van het nieuwe schooljaar 12 jaar.
 • 3x Goed gezien!

  Image

  Focus op het 1ste jaar?

  Het 1ste jaar B-Stroom bestaat uit 27 uren algemene vorming en een keuzegedeelte van 5 lesuren.
  In 1B zit je met minder leerlingen in de klas. Zo kunnen de leerkrachten je beter begeleiden. In de vakken Nederlands en wiskunde wordt leerstof van het basisonderwijs herhaald. Daarnaast krijg je veel techniek en leer je in de praktijk. Veel vakken in 1B komen ook voor in 1A. De inhoud van de vakken is echter verschillend.
  Op Campus Bellevue kan je kiezen uit een van onze twee sterk uitgebouwde opties. Mens voor de sociaal werkers en verzorgers van de toekomst en STE(A)M voor de houtbewerkers, lassers en houtbewerkers van morgen.
  Op basis van je talent kan je hier een gerichte keuze maken uit deze drie opties.

  Wat in het 2de jaar?(vanaf schooljaar 2020-2021)

  Het 2de jaar B-Stroom bestaat uit 20 uren algemene vorming en een keuzegedeelte van 12 uren. Voor het keuzegedeelte kiest de leerling een basisoptie (10u) en een differentiatiepakket van 2 lesuren.

  Via het differentiatiepakket verbreden leerlingen hun blik, hun kennis en vaardigheden door een ander domein dan de basisoptie te verkennen.

  Uit welke basisopties kan je kiezen?

  Basisoptie maatschappij en welzijn (mens) en STEM-technieken (Ste(a)m).

  Image

  Optie: Ste(a)m

  Heb je een nieuwsgierige neus en wil je weten hoe alles werkt? Je kijkt vol verwondering naar de natuur en de wereld om je heen. Je houdt van samenwerken, vanalles maken en doen. Je bent een meisje met lef of jongen met pit (omgekeerd mag ook).

  Optie: Mens

  Heb je belangstelling voor de mens? Sta je graag in de keuken of wil je mensen helpen/verzorgen? Dan ben je sociaal voelend en is de optie mens uw ding. De optie mens biedt je een brede vorming aan op sociaal, wetenschappelijk en technisch vlak.

  Image

  Image

  Lessenrooster 1 BSO

  Lessenpakket
  Ste(a)m
  Mens
  Godsdienst/NC-Zedenleer/...
  2
  2
  Nederlands
  5
  5
  Frans
  2
  2
  Wiskunde
  4
  4
  Techniek
  7
  7
  Natuurwetenschappen
  2
  2
  Muzikale opvoeding
  2
  2
  Lichamelijke opvoeding
  2
  2
  Maatschappelijk vorming
  2
  2
  32
  32
  GO! onderwijs